събота, 2 март 2013 г.

Доматена супа за начинаещи


Необходими продукти:
Около 1 л. вода;
1 к.ч. олио;
1 средно голяма глава лук;
1 малко бурканче джупане;
1 буркан с белени домати;
2 и половина шепи фиде;
1 зеленчуков бульон;
Черен пипер и чубрица на вкус.


Начин на приготвяне:
Средно-голяма тенджера се напълва до половината с вода. Слага се на среда температура (степен 3) на котлон. След като водата заври, се слага малко олио и нарязана на ситно една глава лук. Ако е необходимо, намалете котлона и оставете да ври за около 15-20 минути, за да омекне лукът. Добавете малко бурканче с джупане или ситно нарязани морков, чушка и магданоз. Оставете на котлона за още 10 минути, като разбърквате от време на време. Докато чакате да изтекат десетте минути, пасирайте с миксер буркан с домати или ако нямате такъв, обелете 3-4 до 5 домата в зависимост от големината, като цялото количество на получения доматен сос да бъде около 300-350 мл. Добавете соса в тенджерата и разбъркайте. След това сложете 2 и половина шепи фиде, един зеленчуков бульон и по желание малко черен пипер и чубрица. Премахнете от котлона кодато фидето набъбне и опитвайте, за да разберете има ли нужда от още варене. Разбърквайте често, за да не полепне фидето по дъното. По желание пасирайте, ако искате крем супа. Сервирайте със стръкче магданоз върху супата. Успех! :)
- Ina-Ccessibility 2013 ©

Няма коментари:

Публикуване на коментар